fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdlična saradnja Crne Gore i UK u oblasti odbrane

Odlična saradnja Crne Gore i UK u oblasti odbrane

Podgorica, (MINA) – Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) pružiće svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje, koje su učestale u posljednje vrijeme, poručio je ministar odbrane UK, Ben Volas.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, u okviru prve bilateralne posjete UK, sastao se sa Volasom i državnom sekretarkom u Ministarstvu odbrane UK, Anabel Meknikol Goldi.

Volas je rekao da se divi hrabrosti i snazi Crne Gore koja uspijeva da se odupre spoljnim uticajima.

“On je poručio da će UK pružiti svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje, koje su učestale u posljednje vrijeme”, navodi se u saopštenju kabineta Krivokapića.

Krivokapić je kazao da dvije zemlje imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane.

On je zahvalio na sveukupnoj podršci UK u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema, uključujući i realizaciju aktivnosti koje su doprinijele modernizaciji Vojske Crne Gore.

Krivokapić je rekao da je zadovoljan nedavnom posjetom fregate Kraljevske ratne mornarice „HMS Richmond“ Crnoj Gori.

Ta posjeta, kako je istakao, predstavlja potvrdu daljeg jačanja saradnje između dvije zemlje i posvećenost UK Crnoj Gori, kao NATO savezniku i dugogodišnjem prijatelju.

Krivokapić je pozdravio i britansku podršku u školovanju crnogorskih oficira, jačanju sistema sajber odbrane, kao i uništavanju viška naoružanja.

On je, kako se navodi, istakao intenzivnu saradnju mornarica dvije zemlje, čemu svjedoče i brojne posjete brodova britanske Kraljevske ratne mornarice crnogorskim lukama.

Goldi je istakla da je raduje saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane, poručujući da će UK pomoći Crnoj Gori da unaprijedi mornaricu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije