fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdgođeno suđenje Vesni i Milošu Medenici

Odgođeno suđenje Vesni i Milošu Medenici

Podgorica, (MINA) – Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu, Vojinu Perunoviću i ostalima okrivljenima odgođeno je danas u Višem sudu u Podgorici za 16. novembar.

Razlog odlaganja današnjeg ročišta je nedolazak okrivljenog Petra Milutinovića, prenosi Portal Vijesti.

Njegov branilac Goran Petrović u dopisu sudu je naveo da Milutunović mora biti uz svoje maloljetno dijete, koje je trenutno na liječenju u jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Kao dokaz sudu je dostavljen izvještaj ljekara specijaliste.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević i Marka Vučinića.

Optužnicom su obuhvaćeni i Milorad Medenica, Luka Bakoč, Petar Milutinović, Ivana Kovačević, Radomir Raičević, Marjan Bevenja, Stevo Karanikić i Goran Jovanović i firma „Kopad Company”.

SDT je podiglo optužnicu za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje i primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teške tjelesne povrede i sprečavanje dokazivanja.

Miloš Medenica tereti se da je 2019. godine stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali njegova majka Vesna i drugi okrivljeni, s ciljem šverca cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Stefan Jovanović, advokat okrivljenog Miloša Medenice, obraćajući se sudu, ukazao je da se njegov branjenik, kao i ostali koji se nalaze u pritvoru, određeni vremenski period tamo nezakonito nalaze.

“Okrivljeni Medenica je rješenje iz septembra primio tek 19. oktobra, što znači da je bez zakonskog osnova taj vremenski period bio u pritvoru”, rekao je Jovanović.

On je dodao da je Vijeće obavezno da svaka dva mjeseca ispita postojeće uslove za pritvor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorske stonoteniske nade na ETTU turniru za mlade u Sarajevu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski stoni tenis na turniru Evropske stonoteniske asocijacije (ETTU) za mlade...