fbpx
29.9 C
Podgorica
August 9, 2022.
NaslovnicaCrna GoraOd sjutra vakcinacija protiv sezonskog gripa

Od sjutra vakcinacija protiv sezonskog gripa

Podgorica, (MINA) – Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počeće sjutra, kazali su iz te zdravstvene ustanove.

Kako je saopšteno, građani će biti vakcinisani u svim objektima Doma zdravlja radnim danima od sedam sati do 21 sat, a termin za vakcinaciju mogu zakazati telefonom.

Iz podgoričkog Doma zdravlja objasnili su da se stanovništvi vakciniše u cilju redukovanja obolijevanja, prenošenja virusa u porodici, kolektivu i populaciji i očuvanja sopstvenog zdravlja.

“Vakcinacija se sprovodi u cilju održavanja kolektivnog imuniteta populacije, a posebno kod onih kod kojih je indikovano davanje vakcine, u cilju preveniranja mogućih komplikacija i teških kliničkih formi obolijevanja”, navodi se u saopštenju.

Iz podgoričkog Doma zdravlja kazali su da su građani stariji od 65 godina, trudnice, djeca starija od šest mjeseci, hronični bolesnici grupe koje su u povećanom riziku i da je neophodno da prime vakcinu.

Kako su naveli, u povećanom riziku su i osobe sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema uključujući i osobe sa HIV/AIDS-om, one koje imaju transplantirane organe i/ili ćelije i zdravstveni radnici.

Najčitanije