fbpx
NaslovnicaCrna GoraOčuvanje zdravlja građana jedan od glavnih prioriteta Vlade

Očuvanje zdravlja građana jedan od glavnih prioriteta Vlade

Podgorica, (MINA) – Očuvanje zdravlja građana jedan je od glavnih prioriteta Vlade, resornog Ministarstva i čitavog sistema zdravstvene zaštite, koji u borbi s pandemijom COVID-a 19 pokazuju visoku odgovornost prema građanima, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, povodom Svjetskog dana zdravlja, kazao da je pandemija COVID-a 19 surovo podsjetila cijeli svijet na vrijednost zdravlja i mjesto koje u sistemu, po prirodi stvari, zaslužuju da zauzimaju nauka, medicina i solidarnost.

“Nadamo se da će naša država i čitavo čovječanstvo iz ove situacije izaći otpornije i bogatije za jedno novo iskustvo i jednu mudru i trajnu pouku našim potomcima”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da je Svjetski dan zdravlja prilika da se iskaže zahvalnost Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) za sve napore koje ulaže na globalnom planu, kako bi pravo na zdravlje, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, bilo dostupno svima.

Kako je naveo Krivokapić, ovogodišnja globalna tema SZO “Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta”, ukazuje da neravnopravnost jeste prisutna i da toga nije pošteđena nijedna sredina.

“Zato u svim planovima i aktivnostima koje preduzimamo, uvijek ističemo opredijeljenost Vlade da stvori društvo jednakih šansi“, poručio je Krivokapić.

Najčitanije