fbpx
NaslovnicaCrna GoraObavijestili međunarodne partnere o incidentima na skupovima

Obavijestili međunarodne partnere o incidentima na skupovima

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) obavijestila je Posmatračku misiju OEBS/ODIHR i druge međunarodne partnere o incidentima na skupovima, koje su, kako je saopšteno iz te partije, organizovale pristalice koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

U dopisu upućenom međunarodnim partnerima ističe se da će DPS, koji poštuje izbornu volju građana, zahtijevati od policije i drugih državnih organa da odgovorno rade svoj posao, obezbijede mir i zaštite građane i javne resurse od huliganskih napada.

Navodi se da su pristalice i aktivisti koalicije “Za budućnost Crne Gore” pravili nerede, provocirali i napadali građane i nasrtali na njihovu imovinu.

Pristalice i aktivisti te koalicije, kako su naveli iz DPS-a u dopisu, napali su ekipu Radio Televizije Crne Gore i oštetili službeno vozilo, dolazili i prijetili ispred stanova policijskih funkcionera i novinara.

“Verbalno i fizički nasrtali su i u Pljevljima na pripadnike bošnjačko – muslimanske nacionalnosti i ugrožavali njihovu imovinu”, rekli su iz DPS-a.

Najčitanije