fbpx
NaslovnicaCovid19Njemačka donirala Crnoj Gori 72 hiljade brzih antigenskih testova

Njemačka donirala Crnoj Gori 72 hiljade brzih antigenskih testova

Podgorica, (MINA) – Njemačka je donirala Crnoj Gori 72 hiljade brzih antigenskih testova, u vrijednosti od skoro 300 hiljada EUR, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako su kazali iz tog resora, donaciju je ministarki Jeleni Bojović Bojović uručio njemački ambasador Robert Veber.

“Ovo je još jedan dokaz velike solidarnosti i prijateljstva između dvije države i između naše države i Evropske unije, i još jedan korak dalje na putu ka prevazilaženju postojećeg epidemiološkog problema”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da će brzi antigenski testovi biti veoma korisni u susret predstojećoj turističkoj sezoni.

Borovinić Bojović je pozvala građane Njemačke i ostalih zemalja iz regiona i šire da posjete Crnu Goru, jer su, kako je navela, uslovi za njihov dolazak u ovom trenutku bezbjedni.

“Ovo nam je zvanično i potvrđeno sa važne adrese, iz Instituta Robert Koh iz Berlina, koji su nas izvijestili da je Crna Gora pomjerena sa spiska visoko rizičnih zemalja u bolju kategoriju država koje nude bezbjednije uslove za dolazak turista”, istakla je dr Borovinić Bojović.

Ona je ponovo pozvala građane da se vakcinišu.

“Kao i da nastave sa poštovanjem mjera, jer su to dva najvažnija načina za prevazilaženje postojeće epidemiološke situacije, u kojoj se nalazimo i vraćanje normalnom životu”, dodala je Borovinić Bojović.

Veber je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da se Crna Gora priprema za predstojeću turističku sezonu, a da se takođe na tržištu pozicionirala kao bezbjedna zemlja u smislu borbe protiv koronavirusa.

On je rekao da Crna Gora nudi posjetiocima potrebno testiranje za povratak u svoju zemlju, i ocijenio da je to odličan korak Vlade i odlična ponuda za turiste.

“Zbog toga se jako radujemo da možemo podržati Crnu Goru sa ovom donacijom u smislu pripreme za predstojeću turističku sezonu. Ovo je dalji doprinos njemačke solidarnosi, u okviru evropske solidarnosti za Crnu Goru”, poručio je Veber.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...