fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Zahtjev DF-a nastavak udaljavanja Crne Gore od EU

Nikolić: Zahtjev DF-a nastavak udaljavanja Crne Gore od EU

Podgorica, (MINA) – Zahtjev Demokratskog fronta (DF), kojim se traži poništavanje odredbi Zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama, nastavak je djelovanja tog političkog saveza u cilju udaljavanja Crne Gore od njenog članstva u Evropskoj uniji (EU), smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Poslanici DF-a zatražili su od Vlade da se se izjasni i da mišljenje na predlog kojim je pokrenut postupak pred Ustavnim sudom za ocjenu ustavnosti odredbi 18 i 19 Zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić kazao je da je Zahtjev upućen smijenjenoj vladi, kojim se traži poništavanje tih odredbi, što suštinski znači i poništavanje odluke Vlade o pridruživanju sankcijama Rusiji, nastavak djelovanja DF-a u cilju udaljavanja Crne Gore od njenog članstva u EU.

Kako je naveo, pored brojih upozorenja sa najviših međunarodnih adresa i stanja potpune blokade u kojem se država nalazi zahvaljujući neznavenoj, nesposobnoj i državno-neodgovornoj vlasti, to je samo još jedno u nizu činjenja kojima se Crna Gora želi trajno zaustaviti i skloniti sa evropskog puta.

„Očigledno je da DF parlamentarnu većinu i propalog premijera drži u šaci, čime se nastavlja sistemsko i institucionalno uništavanje Crne Gore“, navodi se u reagovanju Nikolića.

Takođe je, prema njegovim riječima, jasno i da partije kojima su puna usta priče o građanskoj i evropskoj Crnoj Gori, “a koje su dio nakaradne vlasti“, ne mogu da se otrgnu iz kandži D-a, zagovornika “srpskog sveta”.

Nikolić smatra da crnogorsku javnost ne bi iznenadilo ako partije parlamentarne većine, koje se deklarativno predstavljaju proevropskim, zajedno sa proruskim DF-om Crnu Goru uvedu u Open Balkan.

„Osim toga, neće biti iznenađenje ni ako ucijenjeni i poniženi premijer, na prvoj sljedećoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu, ukine odluku o uvođenju sankcija Rusiji, jer je mnogo puta do sada svojim postupanjima pokazao da mu je sluganstvo DF-u i beogradskom šefu na prvom mjestu“, dodao je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas i sjutra međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti, na kojoj će govoriti vodeći stručnjaci...