fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Mandić da priloži dokaze o svom državljanstvu

Nikolić: Mandić da priloži dokaze o svom državljanstvu

Podgorica, (MINA) – Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić pozvao je kandidata za predsjednika Skupštine Andriju Mandića da priloži dokaze o svom državljanstvu.

Nikolić je, na sjednici Skupštine na čijem dnevnom redu je izbor predsjednika i potpredsjednika najvišeg zakonodavnog doma, pozvao Mandića da pred građanima pokaže da je njegovo crnogorsko, odnosno srpsko državljanstvo stečeno legalnim putem, i da ga to ne diskvalifikuje da bude predsjednik parlamenta.

Kako je naveo Nikolić, predsjednik parlamenta niti poslanik ne može biti osoba koja nije ostvarila državljanstvo na legalan način.

“Ovo je visoko važno pitanje, i vjerujte da preko njega nećemo tek tako preći. Zato pozivam Mandića da priloži dokaze o svom državljanstvu, da bi oni koji ga danas biraju u ovom parlementu znali da ne krše zakon“, rekao je Nikolić.

On je kazao da „imamo veoma delikatnu ustavno-pravnu situaciju“.

„Mandić je, pored crnogorskog, vlasnik državljanstva Srbije. Zakon o crnogorskom državljanstvu zabranjuje dvojno državljanstvo, osim ako je to državljanstvo stečeno prije 3. juna 2006. godine“, rekao je Nikolić.

Kako je naveo, srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije odgovorilo na upit crnogorskih kolega.

„Zaista je krajnje kompromitujiuće i nedopustivo za instituciju kakav je parlament Crne Gore da imamo jasno i upadljivo ćutanje kandidata za predsjednika, čime nam se između redova poručuje da je ova kandidatura veoma sporna sa stanovništa zakona“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, glasno ćutanje Mandića na tu temu to jasno potvrđuje.

„Vjerujem da će i povodom ovog pitanja, u danima koji predstoje, biti posla za nadležne državne organe“, dodao je Nikolić.

Poslanik koalcije Za budućnost Crne Gore Slaven Radunovć kazao je da je potpuno jasno da je na sceni pokušaj opstrukcije rada parlamenta.

„To su poslanici DPS-a pokazali od prvog trenutka kada su ušli u ovu salu, i mi im ne sporimo da imaju svoja demokratska prava da se bore za svoje političke ideje na način koji im je najprikladniji“, naveo je Radunović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...