fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikčević: Ambasada ne demantuje, ali dijeli lekcije o novinarstvu

Nikčević: Ambasada ne demantuje, ali dijeli lekcije o novinarstvu

Podgorica, (MINA) – Autorka emisije Teleskopija Tamara Nikčević kazala je za Pobjedu da se izvinjava ako je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Džudi Rajzing Rajnke, uvrijedila konstatacija koju je iznijela u svojoj emisiji.

“Iako sam se pozvala na veoma relevantan izvor, zaista mi nije bila namjera bilo koga da vrijeđam, posebno ne ambasadorku zemlje koja je, vjerujem, ključni saveznik Crne Gore” kazala je Nikčević.

Kako je kazala, u reakciji Ambasade SAD u Podgorici na stavove iznesene u emisiji čude je najmanje dvije činjenice.

Ona je pitala da li je moguće da cijenjena ambasadorka ne razumije zaprepašćenje dijela crnogorske javnosti ćutanjem crnogorskih zapadnih saveznika na “predizborno i postizborno divljanje velikosrpskog nacionalizma”.

“Na konstantne napade na građane crnogorske nacionalnosti, hajku na manjinske narode, poruke i ikonografiju koja je prethodila ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, na nepriznavanje genocida u Srebrenici od stavova nove vlasti i njenih pristalica”, navela je Nikčević.

Nikčević je kazala da je čudi da Ambasada SAD u Podgorici nije našla za shodno da reaguje na nedavni nezabilježen mizogini napad na njenu malenkost.

“Prepun prljavih uvreda i neskrivene mržnje, iako sam Ambasadu, kao nezvaničnog protežea proruskog tabloida u kojem je ovaj napad objavljen na to blagovremeno upozorila”, kazala je Nikčević.

Prema riječima Nikčević, ista Ambasada promptno staje u zaštitu Rajzing Ranke, dozvolivši, pritom, sebi ne samo da joj javno dijeli lekcije o novinarstvu, nego da niti riječju demantuje ono zbog čega su reagovali.

“Napominjem da su “sporne” konstatacije izrečene u emisiji koja je autorska i da, u tom smislu, uredništvo i menadžment Radija Televizije Crne Gore ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost”, rekla je Nikčević.

Najčitanije