fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastaviće da se bore za očuvanje građanske Crne Gore

Nastaviće da se bore za očuvanje građanske Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) nastaviće da se bori za očuvanje Crne Gore kao građanske, multietničke i države koja stremi da postane članica evropske porodice, poručio je politički direktor te partije Branimir Gvozdenović.

On se, kako je saopšteno iz DPS-a, sastao sa šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO) Đanlukom Pasarelijem.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, odnosno atmosferi nakon izbora.

“Pasareli je bio zainteresovan za stav DPS-a, koji je, krajnjim rezultatima parlamentarnih izbora, ostao najveća i najjača partija u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Gvozdenović je istakao da će DPS i u narednom periodu svim svojim kapacitetima nastaviti da se bori za očuvanje Crne Gore kao građanske, multietničke i države koja stremi da postane članica evropske porodice, kao i za sve vrijednosti koje su iznijete u izbornom programu te partije.

On je podsjetio da je u izbornoj noći, nakon prebrojavanja većeg dijela glasova, DPS održao konferenciju za novinare.

„Kojom je poslao poruku, kako građanima Crne Gore, tako i svim međunarodnim partnerima, da će istrajati na svom putu da sačuva mir i suživot u državi, kao i da je pokazao da se na dostojanstven i demokratski način može ophoditi prema svim rezultatima izbora, pa i ovim gdje nije ostvarena pobjeda i očekivan rezultat“, kazao je Gvozdenović.

On je rekao da je DPS svoju kampanju vodio u skladu sa principima koje baštini, a koji se, kako je naveo, odnose na uvažavanje svih građana Crne Gore i njihovog prava da slobodno izraze svoju volju na izborima, „što se nije moglo primijetiti u većini kampanja ostalih partija“.

„Jasna razlika se može vidjeti iz činjenice da je DPS građanima ponudio konkretne predloge za dalje unapređenje zemlje kroz sveobuhvatan izborni program, dok se kod naše političke konkurencije ne uočava posvećenost te prirode”, kazao je Gvozdenović.

On je, kako je saopšteno, ukazao na pokušaj da se na razne načine utiče na izbor građana.

„Prije svega, plasiranjem velikog broja lažnih vijesti, kao i velikim uticajem Srpske pravoslavne crkve i drugih zemalja na izborni proces u Crnoj Gori“, naveo je Gvozdenović.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...