fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastavak saradnje u cilju unapređena carinskog sistema

Nastavak saradnje u cilju unapređena carinskog sistema

Podgorica, (MINA) – Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da sarađuje sa crnogorskim institucijama u cilju unaprjeđenja rada carinskog sistema, kazao je pomoćnik direktora i rukovodioc međunarodnih poslova za region Zapadnog Balkana, u sastavu britanske Uprave poreza i carine, Dejvid Hantli.

Kako je saopšteno iz Vlade, Hantlija je danas ugostio premijer Dritan Abazović.

“Hantli je istakao zahvalnost Abazoviću i institucijama sistema na kooperativnosti u prethodnom periodu kada je u pitanju borba protiv šverca cigareta, navodeći da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja saradnju sa crnogorskim institucijama u cilju unaprjeđenja rada carinskog sistema”, navodi se u saopštenju.

Hantli je rekao da će britanska delegacija sjutra posjetiti Luku Bar.

Abazović je, kako se navodi, zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci koju su u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u borbi protiv kriminala, a naročito krijumčarenja cigareta preko Slobodne zone Luke Bar.

Dodaje se da je Abazović istakao istorijske rezultate koji su u borbi protiv krijumčarenja cigareta postignuti u prošloj godini.

Iz Vlade su kazali da su sastanku prisustvovali i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks i vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić.

“Abazović i Medoks su iskazali zadovoljstvo zbog predstojećeg potpisivanja ugovora između dvije strane u cilju daljeg unaprjeđenja sajber bezbjednosti”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...