fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa tivatskom aerodromu pojačano prisustvo policije do oktobra

Na tivatskom aerodromu pojačano prisustvo policije do oktobra

Podgorica, (MINA) – Na Aerodromu Tivat do kraja oktobra biće pojačano prisustvo policije, kazao je direktor Uprave policije Zoran Brđanin na sastanku sa upravom Aerodroma Crne Gore (ACG).

Kako je saopšteno iz te kompanije, Brđanin je razgovarao sa predsjednicom Odbora direktora ACG Jelenom Maraš i izvršnim direktorom Rokom Tolićem.

U saopštenju se navodi da je na sastanku ocijenjeno da je Uprava policije, a posebno Sektor granične policije, jedna od najvažnijih partnerskih institucija ACG.

Brđanin je najavio da će na aerodromu u Tivtu biti pojačana prisutnost policije do kraja oktobra.

“Uz to, razmotrićemo mogućnost reorganizacije naših službi, kako bismo na duže staze i adekvatniji način odgovorili na povećan broj putnika koji crnogorske granice prelaze na Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat”, naveo je Brđanin.

Maraš je ukazala da je na aerodromima u Crnoj Gori u prvih pola godine opsluženo preko 1,6 miliona putnika.

„Jasno je da smo zahvalni, između ostalih, i Upravi policije Crne Gore, na tome što je omogućila da se sve aerodromske procedure, uprkos svim ograničenjima, odvijaju efikasno”, rekla je Maraš.

Tolić je istakao da je jasno da tokom ljeta, posebno na Aerodromu Tivat, fali ljudskih resursa.

On je poručio da je nova uprava ACG posvećena rješavanju tog pitanja i kada je u pitanju aerodromsko osoblje, ali i angažman dodatnih izvršilaca Uprave policije.

“Sve što budemo u prilici da uradimo za svoje zaposlene, uradićemo, u okviru zakonskih mogućnosti, i za kolege iz državnih institucija koje rade sa nama”, rekao je Tolić.

Kako je saopšteno iz ACG, na sastanku je razmotreno više pitanja koja su od ključne važnosti za kvalitetno opsluživanje putnika na ACG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije