fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa Ivanovim Koritima održan ljetnji kamp kineskog jezika

Na Ivanovim Koritima održan ljetnji kamp kineskog jezika

Podgorica, (MINA) – Ljetnji kamp kineskog jezika, koji se  prvi put realizuje u Crnoj Gori, održan je na Ivanovim Koritima od 17. do 22. avgusta.

Kako su saopštili organizatori, djeca iz više crnogorskih osnovnih škola su, uz učešće predavača sa Instituta Konfucije i uz podršku podgoričke Osnovne škole (OŠ) „Štampar Makarije“, učila osnove kineskog jezika, ali i o kineskoj tradiciji i kulturi.

Ambasador Kine u Crnoj Gori Fan Kun istakao je da je zadovoljan što su polaznici kampa imali mogućnost da se bliže upoznaju sa tradicijom, bogatom kineskom kulturom i istorijom dugom pet hiljada godina.

“Upoznavanje sa kulturom različitih naroda i običaja je najbolji most spajanja ljudi i država. Što više upoznajemo jedni druge, bolje ćemo se razumjeti i dodatno zbližavati na korist cijelog čovječanstva”, istakao je Fan.

On je rekao i da je Kina u posljednjih 40 godina, nakon reformi i otvaranja ka svijetu, ostvarila veliki napredak.

Kako je Fan kazao, oblasti poput saobraćajne infrastrukture, obnovljivih izvora energije i električnih vozila dobar su potencijal za saradnju Kine i Crne Gore.

On je najavio da će ljetnji kamp kineskog jezika, koji se ove godine po prvi put realizovao u Crnoj Gori, postati tradicionalan i održavati se svakog ljeta.

Kamp je organizovan u saradnji OŠ Stampar Makarije, Instituta Konfucije i bivših učenika kineskih škola iz Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...