fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa Dobrotvornom doručku prikupljeno 3,13 hiljada EUR

Na Dobrotvornom doručku prikupljeno 3,13 hiljada EUR


Podgorica, (MINA) – Erste banka i njeni zaposleni su na Erste dobrotvornom doručku, održanom u ponedjeljak, prikupili ukupno 3,13 hiljede EUR donacija.

Iz banke je saopšteno da su zaposleni glasanjem odlučili da se prikupljeni novac iskoristi za podršku bjelopoljskom nevladinom udruženju (NVU) „Zagrli srcem Martin i Andrija“, ako i osnovnim školama „Međuriječje“ iz Kolašina i „Njegoš“ iz Spuža.

Zaposleni Erste banke su, kako je obješnjeno, izdvojili ukupno 1,56 hiljada EUR, dok je banka iz budžeta za donacije obezbijedila isti iznos.

Direktorica Službe komunikacija u Erste banci, Dragana Crvenica, saopštila je da Erste dobrotvorni doručak polako postaje tradicija, koju zaposleni sa radošću očekuju i u sve većem broju podržavaju.

„Na lijep način smo završili prošlu godinu, u kojoj smo se trudili da dobro radimo, kao i da radimo dobre stvari“, rekla je Crvenica.

Iz banke su objasnili da će NVU „Zagrli srcem Martin i Andrija“ iz Bijelog Polja donaciju iskoristiti za nabavku injektomata, odnosno špric pumpe, za dječije odjeljenje hemato-onkologije u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

To Udruženje je osnovano s ciljem da pomogne djeci oboljeloj od kancera i njihovim roditeljima, djeci koja su se izliječila, kao i roditeljima djece koja nažalost nijesu.

Zaposleni Erste banke su odlučili da se ostatak novca utroši na nabavku računarske opreme za školu „Međuriječje“ i obnovu školskog inventara za školu „Njegoš“ iz Spuža.

Erste banka od 2017. godine organizuje Dobrotvorni doručak za zaposlene, posljednjeg ponedjeljka u godini, u upravnoj zgradi u Podgorici. Ovog puta je hranu kuvalo i posluživalo 20 zaposlenih, dok je više od 150 kolega iz filijala širom Crne Gore prisustvovalo doručku, izdvojilo novac za donacije i glasalo za predloge koje će podržati.

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...