fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa Cetinju sjutra Dan žalosti

Na Cetinju sjutra Dan žalosti

Podgorica, (MINA) – Prijestonica će proglasiti sjutra Dan žalosti zbog alarmantne epidemiološke situacije u gradu i činjenice da je od početka marta preminulo deset osoba, saopšteno je iz Operativnog štaba za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.

Iz Operativnog štaba su kazali da je od početka pandemije na Cetinju preminulo 57 osoba, a više od 2,8 hiljada ljudi je bilo zaraženo koronavirusom.

Kako su naveli, od 1. do 14. marta registrovana su 294 oboljela od COVID-19, dok se oporavila 251 osoba.

“U martu je na Cetinju prosječno dnevno obolijevala 21 osoba od COVID-19, što je za trećinu više nego u februaru, kada je stopa dnevnog obolijevanja bila 16 osoba”, ističe se u saopštenju.

Iz Operativnog štaba su kazali da je u kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje prošle godine pregledano 6.866 osoba, a za dva i po mjeseca ove godine čak 5.028 pacijenata.

“U toj zdravstvenoj ustanovi podržavaju aktivnosti Operativnog štaba na suzbijanju širenja epidemije i pooštravanje mjera, ali i upozoravaju da su na izmaku snaga, jer već godinu rade nesmanjenim intenzitetom”, naveli su iz Operativnog štaba.

Oni su naglasili da je veliki pritisak pacijenata i na Opštu bolnicu „Danilo I“, pogotovo iz primorskih opština, koja je na zahtjev nacionalnih medicinskih vlasti povećala broj kovid postelja na 32.

Na sjednici Opštinskog štaba odlučeno je da se svako nepoštovanje mjera restriktivno sankcioniše, zbog čega će ubuduće timovi Komunalne policije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Uprave za inspekcijske poslove zajedno obavljati inspekcijske kontrole u toku cijelog dana.

Navodi se da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje u dva tima od 5. do 15. marta kontrolisali poštovanje propisanih mjera.

“Kontrolisano je 1.186 osoba, a u samoizolaciji njih 335. Kontrolisan je 61 objekat i podnijeta su dva prekršajna naloga zbog nenošenja maske na javnom mjestu”, saopštili su iz Operativnog štaba.

Kako su dodali, službenici Odeljenja bezbjednosti Cetinje podnijeli su i tri krivične prijave, od kojih se jedna odnosi na vlasnika ugostiteljskog objekta koji je zatečen da radi, a ostale na dvije osobe koje nijesu poštovale mjeru zabrane izlaska iz stambenog prostora od 21 do pet sati.

Navodi se da je tržišna inspekcija obavila 54 kontrole, a inspekcija rada 25.

Najčitanije

Radulović: Radimo puteve u svakom kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi