fbpx
NaslovnicaCrna GoraMUP: Podići operativnu spremnost zbog najavljenog nevremena

MUP: Podići operativnu spremnost zbog najavljenog nevremena

Podgorica, (MINA) – Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova pozvao je sve učesnike u sistemu zaštite i spašavanja da podignu operativnu spremnost zbog najavljenih vremenskih neprilika.

Iz Direktorata su ukazali da se, na osnovu informacija Zavoda za hirometeorologiju i seizmologiju, na području Crne Gore sjutra očekuju nestabilne vremenske prilike, mjestimično jaka kiša, buran razvoj olujno grmljavinskih oblaka koji lokalno mogu usloviti intenzivne padavine, jake vjetrove i burne grmljavinske procese.

„U centralnim i zapadnim djelovima, a posebno u južnim-jugozapadnim predjelima (primorje, planinsko zaleđe Jadrana i region Orjena) očekuju se kratkotrajno intenzivne padavine“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, potencijalno je moguće formiranje olujno-grmljavinskih oblaka, burnih grmljavinskih procesa, sa uslovima za lokalne kratkotrajne olujno-grmljavinske nepogode.

„Kao posljedica ove prognostičke značajne meteorološke situacije i kratkotrajno obilne količine vode, lokalno su mogući bujični problemi, prvenstveno na bujičnim tokovima, u urbanim sredinama i duž saobraćajnica, posebno na mjestima gdje je narušeno prirodno oticanje vode“, rekli su iz Direktorata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...