fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistarstvo: Uništeno preko 40 tona ljekova sa isteklim rokom trajanja

Ministarstvo: Uništeno preko 40 tona ljekova sa isteklim rokom trajanja

Podgorica, (MINA) – Preko 40 tona ljekova sa isteklim rokom trajanja, koji su uskladišteni 2003. godine u krugu distributivnog centra Crvenog krsta u Zeti, uništeno je u skladu sa propisima i standardima u medicinskoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da je taj problem, dug dvije decenije, uspješno okončan nakon inicijative Crvenog krsta, a uz maksimalan angažman Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora podsjećaju da su ljekovi uskladišteni prije 20 godina, u skladu sa ugovorom koji je tada zaključen između Crvenog krsta, tadašnjeg rukovodstva Montefarma i kompanije Don Ze, kao ostavodavca.

„Ministarstvo je, iako nije bilo potpisnik tog ugovora, odmah po saznanju za uskladištene ljekove sa isteklim rokom trajanja, preduzelo sve neophodne korake i posredovalo u rješavanju dugogodišnjeg naslijeđenog problema, koji dosadašnje zdravstvene administracije nijesu uspjele da riješe“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je dat nalog Montefarmu da sa firmom Hemosan pokrene proceduru preuzimanja i uništavanja tih ljekova, u skladu sa važećom regulativom.

Time je, kako su kazali iz Ministarstva, za kratko vrijeme prevaziđen dvodecenijski problem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Usvojen budžet Opštine Andrijevica

Andrijevica, (MINA-BUSINESS) - Odbor povjerenika Opštine Andrijevica usvojio je na sjednici odluku o budžetu...