fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović: Temelji za formiranje Vlade loši

Milović: Temelji za formiranje Vlade loši

Podgorica, (MINA) – Nova Vlada biće formirana na klimavim osnovama, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović i poručio da ta stranka jedino može biti dio izvršne vlasti koja je bazirana na evroatlantskim prinicpima.

On je na konferenciji za novinare Kluba poslanika DPS-a, komentarišući pregovore o formiranju nove Vlade, rekao da procesi prilično mučno teku.

„Svjesni ste da se prethodnih mjeseci suočavamo sa nevjerovatnim situacijama kada je u pitanju politički život Crne Gore“, dodao je Milović.

Prema njegovim riječima, sistem pregovaranja prilično je skriven od građana Crne Gore.

„Ako uzmemo u obzir način na koji se jedni drugima obraćaju, a sjutra žele da budu dio te Vlade, mislim da će Vlada biti formirana na klimavim osnovama i da su temelji za njeno formiranje veoma loši“, naveo je Milović.

On je ponovio da bi DPS bio dio jedino one Vlade koja će biti bazirana na evroatlantskim prinicpima, ubrzanom putu ka Evropskoj uniji i sa jasnim principima i vrijednostima vezanim za multietničku i građansku Crnu Goru.

„Ostavimo da vidimo šta će se desiti. Ovo ne obećava građanima Crne Gore da će se ubrzo ta Vlada baviti pitanjima životnog standarda“, dodao je Milović.

Na pitanje kako komentariše stav predstavnika Demokratske Crne Gore da ne žele da formiranje Vlade zavisi od poslanika sa liste DPS-a, Milović je odgovorio da ne bi komentarisao stavove Demokrata i da misli da je to dodatni kamen o vratu mandataru Milojku Spajiću, u smislu sastavljanja nove Vlade.

Upitan da prokomentariše izjavu poslanika DPS-a Nikole Rakočevića, koji nije isključio mogućnost učešća DPS-a u novoj Vladi, Milović je kazao da ne odstupaju od svojih principa i osnova.

On je poručio da im nijesu bitne fotelje i da će, ako budu opozicija, biti konstruktivna opozicija.

„Ali dozvolite da se ovaj proces dovede do kraja i da vidimo šta će on donijeti građanima. U odnosu na ono što se sada vidi, mislim da su očekivanja građana veoma niska“, naveo je Milović.

Upitan kako komentariše informaciju da je Pokret Evropa sad navodno tražio od Bošnjačke stranke da na lokalnom nivou raskine koalicije sa DPS-om, ako budu dio nove Vlade, on je rekao da se kompletne političke teme prilično vode putem društvenih mreža i grupa, tako da ne bi spekulisao o tim pitanjima.

Milović nije želio da komentariše izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će zamjeniku pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelu Eskobaru lično u oči reći šta misli o izjavi da treba izbjeći da se u Vladu uvede antizapadna stranka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...