fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović: Neosnovane optužbe da se vraćaju norme koje favorizuju kriminal

Milović: Neosnovane optužbe da se vraćaju norme koje favorizuju kriminal

Podgorica, (MINA) – Optužbe da se predloženim izmjenama zakona vraćaju norme koje favorizuju organizovani kriminal, dio su neuspješne političke kampanje i potpuno su neosnovane, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

Poslanik URA-e Filip Adžić ocijenio je da je cilj premijera Milojka Spajića i Milovića da novim zakonom o državnom tužilaštvu tužilački sistem vrate na “fabrička podešavanja“ i „da mafiji daju vjetar u leđa da kroz institucije sistema ponovo pokuša uticati na rad organa koji se bore protiv organizovanog kriminala”.

Milović je na društvenoj mreži X naveo da je svaki predlog zakona u okviru seta zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila rađen u saradnji sa Evropskom i Venecijanskom komisijom, ekspertima Savjeta Evrope, Specijalnim državnim tužilaštvom i drugim organima.

“Predložena rješenja prošla su kroz rigorozan proces revizije i odobrenja od relevantnih međunarodnih institucija, osiguravajući da su u potpunosti usklađeni sa najboljim praksama i standardima Evropske unije”, istakao je Milović .

Kako je dodao, predložena rješenja su kao takva dobila zeleno svjetlo od Evropske komisije (EK) da mogu na usvajanje u Skupštinu.

“Optužbe da se vraćaju norme koje favorizuju organizovani kriminal su dio neuspješne političke kampanje i kao takve potpuno neosnovane, a dolaze od onih za koje EK jasno govori da su skrenuli državu sa evropskog puta i bavili se jeftinim populizmom, bez vidljivih rezultata”, kazao je Milović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...