fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Stoprocentna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici EU

Milatović: Stoprocentna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je, na međuvladinoj konferenciji u Briselu, potvrdila stoprocentnu posvećenost spoljnoj politici Evropske unije (EU), kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović je predvodio je crnogorsku delegaciju na međunarodnoj konferenciji između Crne Gore i EU koja je održana u poneedjeljak.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, konferencija je bila dobra prilika za Crnu Goru, da kroz jasnu viziju prioriteta za naredni period, potvrdi da je članstvo u EU njeno strateško opredjeljenje i ključni vanjskopolitički cilj.

Milatović se, nakon konferencije, zahvalio Sloveniji, koja predsjedava Unijom, na podršci koju je pružila Crnoj Gori na putu EU integracija.

„Kao i Evropskoj komisiji (EK), naročito komesaru (Oliveru) Varheljiju na svim smjernicama i podršci koja je do sada pružena našoj zemlji“, rekao je Milatović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je međuvladina konferencija bila dobra prilika da se otvoreno razgovara o svemu što je urađeno prethodnih godinu, otkad je nova Vlada započela mandat, o svim postignućima i opipljivim rezultatima u oblasti vladavine prava, na polju ekonomije kao i u oblasti javne uprave.

„Danas je potvrđena stoprocentna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici EU, što je i pohvaljeno od EK i svih zemalja članica Unije“, istakao je Milatović.

Kako je naveo, Konferencija je, takođe, bila dobra prilika da predstavi Akcioni plan koji je Vlada usvojila prošle nedjelje, u kojem targetira sve prioritete prezentovane u posljednjem izvještaju EK.

„Sa jasnom vizijom kako da se odnosimo prema njima kako bi sljedeći izvještaj o napretku, koji će biti objavljen u oktobru sljedeće godine, prepoznao progres koji ćemo napraviti”, dodao je Milatović.

On je rekao da je zdovoljan što su EK i zemlje članice prepoznale posvećenost Vlade da ubrza proces pregovora, i što su pozvani svi akteri, uključujući i parlament kao i pravosudne organe, da pomognu ubrzavanje procesa.

U delegaciji Crne Gore je bila i glavna pregovaračica Zorka Kordić koja je istakla da druga politička međuvladina konferencija zapravo predstavlja odlično zaokruživanje rada Vlade u ovoj godini na polju evropskih integracija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...