fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Opstrukcije DPS-a neće obesmisliti izbornu volju

Milatović: Opstrukcije DPS-a neće obesmisliti izbornu volju

Podgorica, (MINA) – Projektovanim i neosnovanim žalbama Ustavnom sudu, koje ne utiču na izbornu volju građana niti mogu promijeniti izborni rezultat, Demokratka partija socijaliata (DPS) na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije, ocijenio je jedan od lidera pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

On je kazao da je “izvođač radova” predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević.

“On je umislio da je njegova volja jača od volje 62 odsto građana Podgorice koji su nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti”, kaže se u saopštenju Milatovića.

On je podsjetio da je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a.

“Potpredsjednik te partije ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vrijeme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa”, kazao je Milatović.

On je zatražio da nadležni organi reaguju i razvlaste neustavnog i nezakonitog gradonačelnika Podgorice, dok se ne riješi planski izazvana kriza.

“Tako bi se stalo sa zloupotrebom resursa Glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje”, rekao je Milatović, koji je bio nosilac liste Pokreta sad na izborima u Podgorici.

On je kazao da je građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad ponižavana i diskriminisana, digla glas 23. oktobra i poslala u političku prošlost one koji su društvo doveli u ambis.

“Vrijeme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo naprijed”, poručio je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu