fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović na večeri sa liderima regiona uoči samita Brdo-Brioni Procesa

Milatović na večeri sa liderima regiona uoči samita Brdo-Brioni Procesa

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović stigao je u Skoplje gdje, na poziv predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog, prisustvuje neformalnoj večeri sa liderima zemalja članica Brdo-Brioni Procesa uoči početka sjutrašnjeg samita.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, teme samita biće proces pridruživanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, klimatske promjene i poboljšanje uslova za život i rad mladih u regionu.

„Uz Pendarovskog, domaćini samita su i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će samitu prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu, predsjednik Albanije Bajram Begaj i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Proces Brdo-Brioni prvi put je održan 2013. godine, na inicijativu predsjednika Slovenije i Hrvatske, i najprestižnija je regionalna inicijativa koja daje političke rezultate i podstiče politički dijalog između zemalja regiona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije