fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Državni interes važniji od partijskog i ličnog

Milatović: Državni interes važniji od partijskog i ličnog

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Jakov Milatović rekao je da je iznanađen odlukom da glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) Predrag Zenović bude nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) na izborima u Budvi.

On je na konferenciji za novinare sa slovenačkom koleginicom Natašom Pirc Musar, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je najvažniji državni interes u ovom trenutku da u Crna Gora u junu dobije Pozitivan izvještaj o ispunjenosti mjerila (IBAR) i na taj način dodatno napravi korak naprijed u okončanju evropskog puta.

„Državni interes je iznad svakog partijskog i ličnog interesa. Je li odluka jedne od vladajućih partija da glavnog pregovarača imenuje za nosioca izborne liste na lokalnim izborima dobra za ispunjenje ovog državnog interesa, ostavljam građanima da sude“, rekao je Milatović.

foto: Služba za informisanje predsjednika
foto: Služba za informisanje predsjednika

On je kazao da je iznenađen tom odlukom, imajući u vidu šta je trenutno državni interes.

„Državni interes je članstvo u EU do 2028. godine. Veoma je važno da u junu dobijemo IBAR i otkočimo put, kako bi do kraja ove godine počeli da zatvaramo pregovaraka polavlja“, rekao je Milatović.

On je dodao da donosioci odluka u Crnoj Gori to moraju imati u vidu.

„Da li ova odluka ide tome u prilog ostavljam građanima da sude“, rekao je Milatović.

Upitan da li će formirati stranku sa kojom bi učestvovao na lokalnim izborima ili će podržati neki politički subjekt, Milatović rekao je da je njegova partija Crna Gora.

„Da li će situacija u zemlji zahtijevati moje drugačije političko pozicioniranje, u ovom trenutku ne mogu reći. Ukoliko demokratski razvoj Crne Gore od mene bude to zahtijevao, preuzeću odgovornost“, rekao je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Uhapšena dva vozača zbog prekoračenja brzine na autoputu

Podgorica, (MINA) - Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem...