fbpx
NaslovnicaCrna GoraMikuliću bronzana medalja

Mikuliću bronzana medalja

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Nemanja Mikulić osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

Kadet Bijele pobijedio je danas u Santijagu, u meču za treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma, Francuza Zinedina Tadžera 1:0.

Mikulić je u prvom kolu pobijedio Bahadura Ikea iz Indije 2:0, sudijskim izjašnjavanjem eliminisao je u drugom Egipćanina Asera Elhegavija (0:0), a u trećem Anasa Alzahramija iz Saudijske Arabije 2:1.

U četvrtom kolu izgubio je od Fatiha Enesa Kurta iz Turske 1:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Borbu za medalju izborio je pobjedom, sudijskim izjašnjavanjem, protiv Holanđanina Sebastijana Van Tefelena (0:0)

“Ovo je za mene veliki uspjeh. Zadovoljan sam kako sam odradio šampionat, da je bilo malo više koncentracije možda bi i rezultat bio bolji, odnosno izborio bih finale. Medalje je veliki uspjeh i ponosan sam na ostvareni rezultat.
Hvala drugovima iz reprezentacije, selekorima i predsjedniku Karate saveza na podršci, mom treneru i klubu bez kojih ne bi mogao ostvariti uspjeh“, kazao je Mikulić agenciji MINA.

Debitantski nastup u kadetskoj konkurenciji, u drugom kolu, završili su Emre Saljiu i Andrija Danilović, a u istoj rundi takmičenja eliminisani su i Vladimir Vukčević i Leona Markić.

Saljiu je u prvom kolu kategorije do 52 kilograma na startu pobijedio Ukrajinca Vladislava Šveda 3:0, dok je u drugom izgubio od Abdulsameta Kosea iz Turske 1:0.

Turski karatista nije uspio da se domogne finala, čime je članu Omladinca onemogućio borbu za medalju.

Danilović je u kategoriji do 63 kilograma bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom izgubio od Holanđanina Florisa Sudžeckog 3:2

Slobodan je na startu bio i Vladimir Vukčević (do 70), a u drugom kolu izgubio je od Poljaka Huberta Jarockog 2:0.

Markić je u kategoriji preko 54 kilograma sudijskim izjašnjavanjem eliminisala Đinu Rio Del Roko, ali je u drugom kolu izgubila od Letonke Julije Smirnove.

Crnogorski predstavnici u katama, mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić i kadet Vasilije Perović nastup su juče završili u drugom krugu, dok je junior Kenan Nikočević eliminisan u prvoj rundi takmičenja.

Nikočevića u nedjelju očekuje nastup u katama ekipno, u timu sa Arijanom Kočanom i Nikolom Milićem.

Sjutra će na tatami juniori u borbama.

Crnogorski karate predstavljaće Bojan Bošković (Omladinac, do 68), Nemanja Jovović (Bar, preko 76), Milica Jeknić (Omladinac, do 53) i Milena Jovanović (Omladinac, preko 59).

Za subotu je planiran nastup mlađih seniora Nenada Dulovića (Omladinac, do 60), Stefana Gojčevića (Bar, do 75), Ilije Radonjića (Omladinac, do 84) i Vasilise Bujić (Bar, preko 68).

U nedjelju su na programu ekipna takmičenja.

Šampionat u Santijagu okupio je 1.557 takmičara iz 96 država svijeta.

Najčitanije

Radulović: Radimo puteve u svakom kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi