fbpx
NaslovnicaCrna GoraMikić: Cilj URA-e da vlada ima podršku 49 poslanika

Mikić: Cilj URA-e da vlada ima podršku 49 poslanika

Podgorica, (MINA) – Proces formiranja nove vlade ulazi u završne faze i glavni cilj Građanskog pokreta URA je da ona bude inkluzivna i reformska, saopšteno je iz te partije.

Izvršni direktor URA-e Zoran Mikić kazao je da su, nakon odluke Glavnog odbora Socijalističke narodne partije, na korak bliže formiranju nove, evropske vlade.

“Cilj URA-e je da ona ima podršku 49 poslanika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora, jer građani više nemaju vremena za gubljenje”, poručio je Mikić.

Komentarišući to što svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade, Mikić je rekao da svi moraju biti svjesni da je to reformska – prelazna vlada.

“I da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet”, poručio je on.

Mikić je kazao da tu spadaju deblokada procesa evropskih integracija, sprovođenje reformi iz agende Evropske unije, rješavanje nagomilanih problema u pravosuđu.

“Kao i nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove vlade”, dodao je Mikić.

On je rekao da će se vlada baviti i drugim aktivnostima u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost, kao što su pitanja odnosa sa vjerskim zajednicama.

Mikić smatra da Crna Gora ne može prevazići podjele ako vječno bude zarobljena u referendumskim podjelama 55-45.

“Zbog toga su nam neophodni novi iskoraci i novi modeli koji će suštinski doprinijeti smanjenju podjela, a Crnu Goru snažno povesti u evropsku budućnost i društvo razvijenih evropskih država“, zaključio je Mikić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije