fbpx
NaslovnicaCrna GoraMartinović: Zajedničkim djelovanjem možemo očuvati životnu sredinu

Martinović: Zajedničkim djelovanjem možemo očuvati životnu sredinu

Podgorica, (MINA) – Svjetski dan zaštite životne sredine treba da podsjeti na važnost svakodnevnih napora za zaštitu prirodnih resursa i podizanje svijesti o ekološkim izazovima sa kojima se suočavamo, kazao je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

On je povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, rekao da se zajedničkim djelovanjem mogu postići ciljeve očuvanja životne sredine.

Martinović je naveo da se Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera kroz svakodnevne aktivnosti, projekte, i zakone koje predlaže i koji su usvojeni, trudi da osigura održivu budućnost za buduće generacije.

“Neophodno je da svi budemo uključeni, jer jedino zajedničkim djelovanjem možemo postići ciljeve očuvanja životne sredine i unapređenja kvaliteta života”, rekao je Martinović.

On je istakao da su Vlada i Ministarstvo prepoznali očuvanje ekologije kao bitan prioritet i da će nastaviti da podržavaju inicijative koje doprinose zaštiti prirode i podstiču ekološku svijest u društvu.

“Ministarstvo sa građanima, nevladinim organizacijama i zainteresovanim institucijama organizovalo niz aktivnosti i akcija kako bi podiglo svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa i promovisalo odgovorno ponašanje prema životnoj sredini”, kazao je Martinović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...