fbpx
NaslovnicaCrna GoraMartinović: Preduzećemo sve mjere kako bi zaštitili zaposlene

Martinović: Preduzećemo sve mjere kako bi zaštitili zaposlene

Podgorica, (MINA) – Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) preduzeće sve potrebne mjere kako bi zaštitili zaposlene i odbranili prirodna bogatstva, poručio je direktor tog preduzeća Vladimir Martinović.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da će od tužilaštva tražiti pomoć u pronalaženju “krtica” u njihovim redovima i na taj način sankcionisati praksu koja se sprovodila u prethodnom periodu, prenosi Portal RTCG.

Šef Službe zaštite Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero Vuk Saičić i njegov kolega Marko Gluščević napadnuti su u subotu, nakon što su pokušali da spriječe krivolovce u izvršenju krivičnog djela.

Martinović je istakao da to nije prvi put da su nadzornici NP napadnuti.

“NPCG neće posustati, već će u budućnosti snažno djelovati, preduzimajući sve potrebne mjere kako bi, prije svega, zaštitili svoje zaposlene i odbranili prirodna bogatstva koja su nam povjerena na čuvanje”, kazao je Martinović.

On je rekao da će nastojati da unaprijede materijalno-tehnička sredstva, kako bi zaposleni koji obavljaju posao časno, odgovorno, pošteno i humano mogli da rade u boljim uslovima.

“Iniciraćemo jačanje službenih kapaciteta pripadnika službe zaštite i očekujemo punu podršku države i nadležnih institucija”, poručio je Martinović.

On je istakao da je neophodno ulaganje u kadar, ne samo u službi zaštite Skadarskog jezera, već u svim službama zaštite u svim parkovima, kako bi se problem riješio.

“Ne bježimo ni od odgovornosti za zaposlene, zbog čega ćemo od tužilaštva tražiti pomoć u pronalaženju “krtica” u našim redovima i na taj način sankcionisati praksu koja se sprovodila u prethodnom periodu”, poručio je Martinović.

Saićić je kazao da su lovočuvari napadnuti, iako su bili “goloruki”.

On je rekao da je njega zaštitilo više slojeva odjeće.

Saičić je rekao da time što su izjavili da je jedno svešteno lice pomagalo krivolovcima nijesu napadali crkvu, već pošteno radili posao, i naglasio da su on i kolega spremni da idu na poligraf.

On je dodao da se nijesu obraćali Mitropoliji, već su pustili da nadležni rade svoj posao.

„O meni sve govori to što sam sa kolegama svu zaplijenjenu ribu donirao narodnim kuhinjama, hramu i opštinama. Želim da naglasim da ovo nije slučaj protiv crkve, već protiv pojedinca koji se našao te noći“, naveo je Saičić.

On je poručio da nema selektivnog postupanja i da o tome govore rezultati i papiri.

Saičić je kazao da je zbog optužbi porodice Prenkić radio testiranje na psihoaktivne supstance i da je taj nalaz bio negativan.

Zbog lažnih optužbi, kako je najavio, podnijeće krivične prijave.

Saičić je kazao da njegov telefon, koji je navodno svešteno lice bacilo, nije pronađen.

On je rekao da je monah Filip Klikovac u rodbinskim vezama sa jednim od uhapšenih – Vojinom Prenkićem, i da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu.

“Lovočuvarima su potrebna sredstva prinude. O tome godinama govorimo. Sad je pravi trenutak da se to i ispuni”, kazao je Saičić i dodao da je vrijeme da se još stručnjaka zaposli u NPCG.

Zbog sumnje da su napali lovočuvare, u nedjelju su uhapšeni Vojin Prenkić (31) i Dušan Klikovac (42).
Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije