fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarović podnijela ostavke na funkcije u Vladi i stranci

Marović podnijela ostavke na funkcije u Vladi i stranci

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, regionalnu saradnju i evropske integracije i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije.

Marović je na Fejsbuku /Facebook/ navela da je podnijela ostavku i na funkciju potpredsjednice Građanskog pokreta URA.

“Obavještavam Vas da, nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi, podnosim ostavke na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarke evropskih poslova “, napisala je Marović u dopisu predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

Ona je kazala da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da se proces pristupnih pregovora dovede u završnu fazu, a država do članstva u Evropskoj uniji (EU).

“S obzirom na to da partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima”, rekla je Marović.

Kako je navela, razlog što nije ranije napustila te funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Marović je kazala da smatra da su ona i njen tim, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da urade dosta.

Ona je zahvalila državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približe EU.

Marović je kazala da je bilo zadovoljstvo raditi sa njima.

Kako je rekla, iako ne na javnim funkcijama, njena misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava.

Marović je navela da je, do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo jedina izjava za javnost koju će dati ovim povodom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...