fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Predsjednik Vlade nije čuvar papira

Marković: Predsjednik Vlade nije čuvar papira

Podgorica, (MINA) – Službenu dokumentaciju kreiraju ministarstva, organi uprave, Generalni sekretarijat Vlade i druge institucije, i ona se čuva u skladu sa zakonom i procedurama, kazao je bivši premijer Duško Marković, dodajući da predsjednik Vlade nije čuvar papira.

Aktuelni premijer Zdravko Krivokapić rekao je ranije da je najvjerovatnije tačno da je veliki dio dokumentacije koji se odnosio na rad Vlade od 2016. do prošle godine uništen.

Marković je kazao da službenu dokumentaciju kreiraju i formiraju ministarstva, organi uprave, Generalni sekretarijat Vlade i druge institucije, i da se ona stvara, koristi, čuva i izlučuje u skladu sa zakonom i procedurama u tim institucijama i u odgovarajućoj evidenciji.

„Predsjednik Vlade nije čuvar dokumentacije i papira. Sjekač papira, koji aktuelni premijer spominje, služi za uništavanje neslužbenih papira – bilo da su lične zabilješke, podsjetnici, teze za razgovore i slično“, naveo je Marković na Tviteru.

On je dodao da je „nevjerovatno da ponovo treba da razgovaramo na temu poznavanja nadležnosti, ovlašćenja, administrativnih procedura i kancelarijskog inventara”.

Najčitanije