fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Crna Gora stožer antifašizma i slobode

Marković: Crna Gora stožer antifašizma i slobode

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je stožer antifašizma i slobode i korača putem sveukupnog napretka zahvaljujući tim vrijednostima, poručio je premijer Duško Marković povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, primio predsjednika i generalnog sekretara Saveza udruženja boraca NOR (SUBNOR) Crne Gore, Zuvdiju Hodžića i Dragana Mitovog Đurovića.

„Crna Gora danas korača putem sveukupnog napretka zahvaljujući tekovinama antifašizma, slobode i pravde, u kojima živimo i stvaramo već osam decenija. Istorijsku reputaciju naše zemlje kao prve slobodarske teritorije u porobljenoj Evropi dugujemo Trinaestojulskim ustanicima i borcima“, kazao je Marković.

On je dodao da je Savez udruženja boraca NOR-a relevantan društveni činilac današnje Crne Gore, jer se opredjeljenja SUBNOR-a poklapaju sa državnim opredjeljenjima evroatlantske i demokratske Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da je odbrana i očuvanje tekovina antifašizma zadatak i obaveza svakog pojedinca, a posebno demokratskih institucija, dodajući da su sloga i solidarnost oko temeljnih vrijednosti crnogorskog društva, među kojima je i antifašizam, danas potrebniji nego ikad.

„Iskazujući punu podršku Vlade pripremi obilježavanja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, koja se planira 2021. godine, Marković je čestitao borcima, antifašistima i svim građanima Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

Najčitanije