fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić podnio ostavku na funkciju poslanika *

Mandić podnio ostavku na funkciju poslanika *

Podgorica, (MINA) – Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić podnio je ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore i poručio da će se u potpunosti posvetiti radu na terenu.

Mediji su ranije objavili da je Mandić operisan na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

Mandić je kazao da neće biti u mogućnosti da bude prisutan kada se u Skupštini bude raspravljalo o izboru Vrhovnog držabnog tužioca i o još nekim važnim temama, koje iziskuju da klub poslanika DF bude kompletan.

Mandić je kazao da je to važna tema za DF, koji se godinama neprestano nalazi na meti korumpiranog sudstva i tužilaštva.

“Zato ću podnijeti ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, sa namjerom da omogućim da na moje mjesto što prije dođe sledeći poslanik sa naše liste – predsjednik podgoričkog odbora Nove srpske demokratije Radoš Zečević, kako bi klub DF-a radio u punom kapacitetu”, kazao je Mandić.

On je podsjetio da je sve ono što je za skupštinskom govornicom imao da kaže kazao u proteklom vremenu jasno i nepokolebljivo, ne potčinjavajući se onima koji su stvarali nedemokratski ambijent i iznuđivali poslušnost.

“Saopštavao sam i stvari za koje sam znao da nisu popularne, koje ne idu niz dlaku dijelu javnog mnjenja i koje drugi šapuću na uvo. Zato što, u susretu sa izazovima i ozbiljnim temama, nisam želio da ustuknem, proseći nove glasove a izdajući one koji su me glasali i dali mi mandat da u njihovo ime pokažem stav”, rekao je Mandić.

On je poručio da se nije dodvoravao ni masovnim medijima i njihovim narativima.

Prema njegovim riječima, bilo je žestokih rasprava, teških sjednica, gužve, meteža, ali ničega što u takvom obliku, pa i još radikalnijem, nemaju britanski, japanski, italijanski, turski, ukrajinski i drugi parlamenti u svijetu.

“Jedino čega u ostalim parlamentima civilizovanih zemalja nema, to je intervencija policije. Zato u narednom sazivu Skupština mora dobiti potpuni integritet”, naveo je Mandić u izjavi za javnost.

On je kazao da će vrijeme oporavka iskoristiti da se posveti obavezama i velikim izazovima, prije svega koncipiranju strategije za period koji dolazi.

“Nakon povratka u Crnu Goru u potpunosti se posvećujem radu na terenu. Pred nama je teška kampanja, teška borba, koja se mora završiti trijumfom naroda i njegove volje, ako želimo da izvučemo Crnu Goru iz kandži kriminalnog, antisrpskog i antipravoslavnog režima”, rekao je Mandić.

On je poručio da prostora za kalkulacije nema.

“Svi u opoziciji moramo da pružimo maksimum. Prioritet mora imati ono što smo spremni da pružimo, a ne da uzmemo”, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije.

Mandić je poručio da je cilj jedan – pobjeda i da to duguju generacijama koje ovaj režim obespravljuje, svima koji su se borili protiv tiranije, koji nisu odustali.

“Pobjedu dugujemo i onima koji više nisu sa nama, a koji su do kraja ostali uspravni u svojoj borbi za slobodu. Pobjeda je zadatak svih generacija koje u ovoj borbi učestvuju”, kazao je Mandić.

On je pozvao sve kojima je na srcu slobodna Crna Gora, koji se nisu odrekli svojih predaka i čvrsto stoje na braniku svoje SPC, koji žele moralnu obnovu, ekonomsku održivost, borbu protiv korupcije, koji smatraju da je krajnje vrijeme da država osvoji mogućnost demokratske smjene vlasti, da se priključe velikom frontu demokratije, da se zajedno ostvari velika, istorijska pobjeda.

“Dostojanstveni hod i pokret naroda na ulicama širom zemlje mora naći ostvarenje u pobjedi, koja je osnovni uslov pomirenja za budućnost. Sa vjerom u Boga i u pobjedu! Vidimo se uskoro”, poručio je Mandi

Najčitanije