fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić dao pauzu za Kolegijum

Mandić dao pauzu za Kolegijum

Podgorica, (MINA) –  Sjednica Skupštine, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o Predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu, prekinuta je nakon što je predsjednik parlamenta Andrija Mandić, na zahtjev opozicije, sazvao sjednicu Kolegijuma.

Mandić je na početku sjednica zatražio da se dnevni red dopuni Predlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Osim rezolucije o Jasenovcu, predloženo je da se dnevni red dopuni  i Predlogom izmjena i dopuna zakona o sprečavanju pranja novca i finanasiranja terorizma, Predlogom rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini i Predlogom dopuna zakona o putevima.

Šef kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Mandić reagovao je proceduralno, navodeći da Skupština konačno radi svoj posao jer su poslanici parlamentarne većine na svojim radnim mjestima.

On je zatražio vanrednu sjednicu Kolegijuma Skupštine na kojoj bi razgovarali o daljem učešću opozicije u radu Kolegijuma jer je, kako tvrdi, Mandić današnju sjednicu sazvao mimo Poslovnika.

„Na Watsapp grupi Kolegijuma ste obavijestili poslanike da će se danas održati sjednica koju ste sazvali sa predloženim djevnim redom, bez održavanja sjednice Koelgijuma, demonstrirajući bahtost i samovolju, nepoštujući parlament i Poslovnik“, rekao je Nikolić obraćajući se Mandiću.

On je rekao da bi na vanrednoj sjednici Kolegijuma izložili proceduralan zahtjeve kako bi definisali model rada i učešća na sjednicama Kolegijuma.

Mandić je rekao da će održati sjednicu Kolegijuma, poručujući da je sve radio u skladu sa Poslovnikom Skupštine.

On je rekao da je za šest mjeseci održao 31 Kolegijum predsjednika Skupštine, a da neki nijesu toliko za četiri godine, i poručio da niko nije obespravljen.

Madić je dodao da opozicija ima izbor.

„Ja sam nekada protestovao ispred ove Skupštine, i u opozicionim klupama, niko to vama ne brani. Opredijelite se i vi, to je način političke borbe za koji imam potpuno razumijevanje“, rekao je Mandić.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da su jutros u deset sati imali sjednicu Kolegijuma ali da DPS nije došao.

„Imali su mogućnost da sve što traže kao razlog za pauzu saopšte na tom kolegiju. Ja ovo doživljavam kao klasičan vid opstrukcije“, kazao je Knežević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije