fbpx
NaslovnicaCrna GoraLalošević: Mlade doživljavamo kao ozbiljne partnere

Lalošević: Mlade doživljavamo kao ozbiljne partnere

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih doživljava mlade ljude kao ozbiljne partnere u stvaranju što boljih uslova za njihov rast i razvoj, rekao je resorni ministar Vasilije Lalošević.

Lalošević je čestitao crnogorskoj omladini Međunarodni dan mladih, podsjećajući da se taj dan obilježava kako bi se skrenula pažnja domaće i međunarodne zajednice na probleme tog dijela populacije u globalnom društvu.

Prema njegovim riječima, mladi na Zapadnom Balkanu suočavaju se sa sličnim problemima – nezaposlenst, ekonomska nesigurnost, nezadovoljstvo, budućnost bez perspektive i migracije.

“Nije lak prelaz iz mladog u odraslo doba, a politčke promjene im ne olakšavaju. Ministarstvo sporta i mladih doživljava mlade ljude kao ozbiljne partnere u stvaranju što boljih uslova za njihov rast i razvoj”, rekao je Lalošević.

On je kazao da osluškuju njihove potrebe i čuju njihove želje za sigurnijom budućnošću.

Lalošević je rekao da svim kapacitetima rade na stvaranju stabilnijeg okruženja za njih.

On je poručio da su mladi pokretačka snaga i budućnost jednog društva, kao i nosioci promjena na bolje.

“Moramo im dati šansu, stati uz njih i pomoći im. Zato još jednom im čestitam Međunarpdni dan mladih i poručujem da u Ministarstvu imaju sigurnog partnera kojem je stalo do njih“, zaključio Lalošević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije