fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Svi koji su prekršili zakon će odgovarati

Krivokapić: Svi koji su prekršili zakon će odgovarati

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je pokazala stabilnost i da je politika mira građanima najbitnija, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i poručio da će odgovarati svi koji su se u posljednjim događajima na bilo koji način ogriješili o zakon.

On je, na konferenciji za novinare povodom aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori, rekao da se država nalazila u vrlo delikatnoj i komplikovanoj situaciji.

„Vidite da ovaj događaj nije bio toliko značajan sa stanovišta ustoličenja mitropolita Joanikija, on je bio povod za određene strukture, i to one koje pripadaju dijelu politike koja pokušava od 30. avgusta da prekroji rezultat izborne volje građana“, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, to je bio vržni trenutak u kome je trebalo da se ostvari ono što nije ostvareno – destabilizacija Crne Gore, uvođenje nereda i haosa i nepoštovanje Ustava i zakona.

“Zahvaljujući odlučnoj akciji koju je sprovela Uprava policije i svi policajci, sa Vojskom, vidjeli ste da je proteklo bez bilo kakvih povreda, a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posljedicama”, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da je neko namjerno pravio takvu situaciju i vršio medijsko spinovanje.

On je zahvalio svim građanima koji su napokon pokazali da je Crna Gora slobodarska, demokratska i uzdržana od bilo kakvih sukoba.

„Oni koji su bili tamo dobro znaju da je to interes koji ih povezuje, da je najmanje tu ideologije, a najviše veze politike i organizovanih kriminalnih grupa“, rekao je Krivokapić.

Crna Gora je, kako je naveo, država suživota i djelovanja u kome nema nasilja.

„Država je pokazala stabilnost, da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira i upravo to je ono što je najveća pobjeda svih nas“, istakao je Krivokapić.

On je kazao da nema ni pobjednika, ni poraženih i da su dobili svi građani jer su pokazali da su dostojanstveni.

Krivokapić je kazao da je napravljen iskorak ka pomirenju i da u Crnoj Gori više nema podjela po nacionalnoj, vjerskoj, istorijskoj ili ideološkoj pripadnosti.

Crna Gora, kako je rekao, treba, kao što je uvijek u svojoj istoriji, da se dijeli na one koji su ljudi i koji nijesu ljudi.

Prema riječima Krivokapića, to je jedina podjela Crne Gore.

On je dodao da se herojstvo ne dokazuje riječima, nego djelima u „kojima ćete čuvati, što je najvažnije, ljudske živote.

„Mi smo to uspjeli. Još jednom zahvalnost svim onima koji su na ulicama Cetinja štitili i njih i naravno slobodu vjeroispovijesti, jer je to zagarantovano pravo“, rekao je Krivokapić.

On je naveo da zna da su Cetinjani najkulturniji dio Crne Gore, „bez obzira na to što u mnogim situacijama oni koji iskaču iz okrilja Cetinja pokušavaju Cetinje da predstave na drugačiji način“.

Krivokapić je poručio da se Crna Gora od danas okreće isključivo ekonomskim reformama, u svim segmentima – od obrazovanja, zdravstva, privrede, turizma.

Crna Gora se, kako je naveo, okreće tome da stvori bolje uslove za život svih građana.

„I mi ćemo to uraditi. Ovu Vladu od njenog nastanka do danas prate određena rušenja. Mi ćemo istajati, ne zbog politike i političara, nego zbog toga što znamo šta je najbolje za Crnu Goru“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da očekuje da broj dezinformacija, koji je, kako je rekao, dostigao vrhunac, napokon splasne.

„Pokazalo se da je tolerancija, koju je iskazala policija, bila najbolje rješenje za one koji nasrću na policiju“, rekao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...