fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Pravično da Abazović bude ministar odbrane

Krivokapić: Pravično da Abazović bude ministar odbrane

Podgorica, (MINA) – Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić smatra da bi bilo pravično da mjesto ministra odbrane pripadne lideru koalicije “Crno na bijelo” Dritanu Abazoviću.

On je rekao da je predložio tri kandidata za mjesto ministra odbrane.

“Smatra da bi bilo pravično da to mjesto pripadne koaliciji “Crno na bijelo”, jer je ona bila do kraja dosljedna u zajedičkom rušenju režima i početku izgradnje “nove” Crne Gore”, rekao je Krivokapić u intervjuu za Tanjug.

Kada je u pitanju sastav nove Vlade, on je naveo, da je “okupio ljude čistih biografija u toj vladi, koja će igrati na rezultat, a to je bolji život građana”.

“Meni je, u izboru tih ljudi, bilo najvažnije da se ispoštuju četiri ključna elementa. Pored izuzetne biografije i rezultata u radu, da se radi o ljudima, opozicionarima, koji nijesu korumpirani, odnosno koji imaju čistu biografiju i da su ono što su postigli i zaslužili”, dodao je Krivokapić.

Povodom primjedbi da će se u njegovoj ekspertskoj Vladi naći iz ljudi iz stare administracije, Krivokapić je rekao da su mu takve ocjene nevjerovatne, te da su njemu poznata samo dva imena koja su radila u prethodnoj administraciji.

On je naveo da mu je posebno bilo važno da se radi o osobama koje znaju da rade u timu, jer samo timska struktura može da pobijedi sve izazove koji su pred Crnom Gorom.

Krivokapiće je ukazao da nijedan sastav vlade u svijetu nije idealan, i da je svaki moguće kritikovati iz bilo kog ugla.

Na pitanje da li je nova vlada “oročena”, on je rekao da je tražio 200 dana tokom kojih nova Vlada neće biti napadana.

Upitan da li postoje šanse da Srbi postanu konstitutivni narod u Crnoj Gori, Krivokapić je odgovorio da oni to već jesu.

“Neprirodne podjele na nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi nijesu mjerilo crnogorskog društva. Pobjeda na izborima je, uostalom, to i dokazala”, rekao je Krivokapić.

Najčitanije