fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivična prijava protiv 19 policijskih službenika

Krivična prijava protiv 19 policijskih službenika

Podgorica, (MINA) – Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije podnijelo je Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv 19 policijskih službenika, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Navodi se da je realizovana operativna akcija otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova.

„Na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je Osnovnom državnom tužilaštvu podnijelo Izvještaj – krivičnu prijavu protiv 19 policijskih službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti u Ulcinju, preduzima aktivnosti u cilju privođenja osumnjičenih službenika Državnom tužilaštvu.

„Navedena aktivnost je rezultat permanentnih mjera i radnji koje Unutrašnja kontrola policije preduzima u cilju otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela policijskih službenika izvršenih na radu ili u vezi sa radom, sa akcentom na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, koje su u ovom slučaju preduzimane uz punu logističku podršku Uprave policije“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...