fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović: Vlada reagovala adekvatno u Šavniku

Krapović: Vlada reagovala adekvatno u Šavniku

Podgorica, (MINA) – Vlada je reagovala adekvatno u slučaju vremenskih nepogoda u Šavniku, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je u utorak Vladu da hitno reaguje i pomogne opštini Šavnik u saniranju posljedica vremenskih nepogoda.

Krapović je rekao da je Ministarstvo odbrane sastavni dio Vlade i da je Vlada reagovala.

„Odluku o angažovanju jedinica Vojske Crne Gore (VCG) potpisuje ministar odbrane, a VCG nije samostalna institucija, već je sastavni dio Ministarstva odbrane“, naveo je Krapović.

On je kazao da je kao ministar odbrane, poštujući načela subordinacije, a u okviru svojih nadležnosti, dao naredbu, u skladu sa potrebama Opštine Šavnik, da VCG izvrši zadatke koji su propisani III Misijom Vojske.

„Javnosti radi, na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova i u koordinaciji unutar Vlade, donio sam odluku o upućivanju pripadnika VCG u Opštinu Šavnik, sa ciljem pomoći opštini i lokalnom stanovništvu u saniranju posljedica u mjestu Komarnica“, kazao je Krapović.

On je dodao da su toj odluci prethodile konsultacije unutar Vlade, a zatim i zajedničko izviđanje terena pripadnika ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova i VCG, sa ciljem sagledavanja potreba i vrste angažovanja.

„U okviru sedmodnevne akcije inženjerci Bataljona za podršku izradili su dvije obaloutvrde u dužini od 200 metara, čime je znatno povećana stabilnost obala rijeke i smanjen rizik od budućih poplava“, naveo je Krapović.

On je kazao i da je izgrađeno i 60 metara puta koji je bio uništen tokom poplava, kao i postavljene vodopropusne betonske cijevi koje će omogućiti efikasnije kanalisanje vode, čime će se smanjiti pritisak na okolne površine i spriječiti buduća oštećenja.

„Još jednom da budem jasan, Vlada je reagovala adekvatno“, poručio je Krapović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Influenserke iz Njemačke i Francuske u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) ugostila je dvije istaknute influenserke iz Njemačke...