fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović: Prije sedam godina ispisana jedna od najvažnijih stranica istorije

Krapović: Prije sedam godina ispisana jedna od najvažnijih stranica istorije

Podgorica, (MINA) – Članstvo Crne Gore u NATO-u, pored objektivnih benefita, snažan je simbol posvećenosti države evroatlantskim integracijama i težnji da bude konstruktivan i kredibilan partner u promovisanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i šire, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović je, povodom sedam godina članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskom savezu, rekao da je tada zapisana jedna od najvažnijih stranica u istoriji Crne Gore.

On je u video poruci naglasio da Crna Gora može biti ponosna na svoja dostignuća kao članica Sjevernoatlantskog saveza.

“Jer zajedno prevazilazimo izazove, izgrađujemo čvršće veze prijateljstva i solidarnosti i pravimo značajne korake ka mirnijem i sigurnijem svijetu“, naveo je Krapović.

Današnji datum, kako je naglasio, obilježava značajnu prekretnicu na putu Crne Gore ka bezbjednosti, stabilnosti i solidarnosti.

Krapović je rekao da je članstvo u Alijansi bilo strateški izbor, koji je poboljšao sigurnost crnogorskih građana, osiguravajući okvir za jačanje odbrambenih sposobnosti i modernizaciju oružanih snaga.

On je kazao da je članstvo u NATO-u, takođe, ojačalo veze sa zemljama, današnjim saveznicama, kroz partnerske programe i inicijative za saradnju.

Krapović je istakao da se posvećenost Crne Gore osnovnim principima NATO-a u kontinuitetu ogleda kroz učešće u mirovnim misijama, međunarodnim vježbama i inicijativama za izgradnju kapaciteta.

Prema njegovim riječima, pored objektivnih benefita, članstvo Crne Gore u NATO-u je i snažan simbol posvećenosti države evroatlantskim integracijama.

Krapović je naglasio da je članstvo u NATO-u snažan simbol posvećenosti Crne Gore težnji da bude konstruktivan i kredibilan partner u promovisanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i šire.

„Dok slavimo ovu prekretnicu, potvrđujemo našu posvećenost vrijednostima i principima organizacije – demokratiji, slobodi pojedinca i vladavini prava, uz stratešku viziju mira i prosperiteta“, poručio je Krapović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...