fbpx
NaslovnicaCrna GoraKontinuirana ulaganja u zdravstveni sektor neophodna

Kontinuirana ulaganja u zdravstveni sektor neophodna

Podgorica, (MINA) – Kontinuirana ulaganja u zdravstveni sektor neophodna su kako bi pacijenti i stručno bolničko osoblje funkcionisali u boljim uslovima, poručio je premijer Zdravko Krivokapić tokom posjete Opštoj bolnici u Nikšiću.

Krivokapić se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, uvjerio u ograničene uslove u kojima zdravstveni radnici bolnice obavljaju humanu misiju.

On im je odao priznanje na profesionalnosti i požrtvovanosti, koje su naročito došle do izražaja tokom pandemije COVID-19.

“Konstatujući da su neophodna urgentna i kontinuirana ulaganja u zdravstveni sektor kako bi i pacijenti i stručno bolničko osoblje funkcionisali u boljim uslovima, Krivokapić je iskazao poštovanje i zahvalnost ljekarima koji su u zahtjevnom epidemiološkom trenutku odlučili da se vrate u Crnu Goru i budu dio njenog zdravstvenog sistema”, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Krivokapića, neprocjenjiva je šteta za crnogorsko društvo da ljudi kreativnu, stvaralačku energiju i znanja ne iskoriste na dobrobit Crne Gore, već da moraju egzistenciju i profesionalnu reputaciju da stiču daleko od domova.

Direktor nikšićke bolnice Marko Mitrović rekao je da se nada da će ta zdravstvena ustanova biti prepoznata kao jedna od najznačajnijih u sistemu crnogorskog zdravstva.

“Kao i da će, shodno njenom značaju, biti savjesni korisnik sredstava koja su najavljena kao buduća ulaganja iz budžeta u sistem zdravstvene zaštite”, naveo je Mitrović.

On je, kako je saopšteno, zahvalio na pažnji, brizi i zahvalnosti koju je Krivokapić iskazao osoblju te ustanove za uloženi trud.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...