fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonatar: Glasanje o sudiji Ustavnog suda 22. novembra na Cetinju

Konatar: Glasanje o sudiji Ustavnog suda 22. novembra na Cetinju

Podgorica, (MINA) – Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da očekuje da će na sjednici parlamenta 22. novembra na Cetinju biti izabran sedmi sudija Ustavnog suda (US) što je, kako je naveo, prvi od neophodnih koraka kako bi se deblokiralo pravosuđe.

On je novinarima, nakon sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine, kazao da mu je drago što je prihvaćena inicijativa URA-e da se što prije zakaže sjednica na kojoj će se birati sedmi sudija Ustavnog suda.

Konatar je rekao, da prema medijskim izjava kolega, postoji najmanje 50 poslanika koji su spremni da glasaju za kandidata za sedmog sudiju US Faruka Resulbegovića.

“Očekujem da ćemo 22. novembra na Cetinju dobiti sedmog sudiju US, jer je to prvi od neophodnih koraka kako bi se deblokiralo pravosuđe i prvi korak ka ubrzanju evropskog puta Crne Gore”, rekao je Konatar.

On je naveo da je danas, na kolegijumu predsjednika Skupštine, bilo riječi i o izboru vrhovnog državnog tužioca i preostalih članova Sudskog savjeta, ali da ta imenovanja moraju čekati formiranje skupštinskih odbora kako bi bile sprovedene neophodne procedure.

“Ali dobro za sve građane je da će se odmah glasati o kandidaturi Ruselbegovića za sedmog sudiju US, da vidimo koji poslanici nemaju problem da se naprvi ovaj ključni korak ka imenovanju nedostajućih kadrovi u pravosuđu”, dodao je Konatar.

Govoreći o predstojećem popisu stanovništva, Konatar kazao da je za njih popis statističko, a ne političko pitanje i da se nada da će svi akteri odustati od bilo kakve političke kampanje.

“Nadam se da će sve što je vezano za popis proći u normalnoj atmosferi, da to završimo što prije i da se posvetimo drugim temama koje nas očekuju”, rekao je Konatar.

On je dodao da je saglasan sa tim da opozicija dobije sve kontrolne mehanizme.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...