fbpx
NaslovnicaCrna GoraKompletiranje Ustavnog suda suštinski državni interes

Kompletiranje Ustavnog suda suštinski državni interes

Podgorica, (MINA) – Kompletiranje Ustavnog suda je suštinski državni interes, a što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje su demokratsko rješenje krize, ocijenili su iz Pokreta Evropa sad.

Kako je saopšteno iz te stranke, jedan od lidera Pokreta Jakov Milatović i član Predsjedništva Filip Ivanović sastali su se danas sa specijalnim izaslanicima Ujedinjenog Kraljevstva (UK) i Njemačke za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom i Manuelom Saracinom.

Navodi se da je na sastanku razgovarano o aktuelnom političkom momentu u Crnoj Gori i načinima razrješenja institucionalne krize.

“Milatović i Ivanović su upoznali sagovornike s političkim programom Evrope sad i izrazili zabrinutost zbog blokade institucija, što vodi ukupnoj destabilizaciji političkih prilika u zemlji i koči dalje evropske integracije”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su međunarodne partnere upoznali sa opstrukcijama u vezi sa tranzicijom vlasti u Podgorici, gdje je skoro dvije trećine građana glasalo za promjenu vlasti.

“Istakli su da su što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje demokratsko rješenje krize, ali i naglasili da je suštinski državni interes kompletiranje Ustavnog suda”, rekli su iz Pokreta Evropa sad.

Kako se navodi, Pič i Saracin potvrdili su podršku UK i Njemačke evropskoj perspektivi Crne Gore i naglasili nužnost što ranijeg izbora sudija Ustavnog suda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije