fbpx
NaslovnicaCrna GoraKlub poslanika Demokrata podržao Šaranovića

Klub poslanika Demokrata podržao Šaranovića

Podgorica, (MINA) – Klub poslanika Demokrata podržao je stav ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da on i njegov pravni tim treba, kako su naveli, da utuže sve nezakonito donešene odluke i informiše nadležne organe o sumnji da je Vlada prekršila zakon i izvršila krivična djela.

Kako je saopšteno iz te partije, svi članovi Kluba poslanika čestitaju Šaranoviću na dostojanstvenom držanju u odbrani zakona, Ustava i principa na kojima je nastala Demokratska Crna Gora.

„I što nije podlegao pritiscima da se za vršioca dužnosti direktora Uprave policije izaberu kadrovi koji, prema informacijama dostupnim u medijima, nijesu prošli poligraf“, dodaje se u saopštenju.

Još više, kako se navodi, zabrinjava činjenica da se radi o policijskom službeniku koji je bio kadar Veselina Veljovića, uptuženog za izvršenje teških krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

Iz Kluba poslanika su kazali da podržavaju stav Šaranovića da on i njegov pravni tim treba da „utuže sve nezakonito donešene odluke, da informiše nadležne državne organe o sumnji na izvršenje krivičnih djela od strane članova Vlade, nastalih skandaloznim kršenjem zakona, te da do raspleta krize vlasti obezbijedi zakonito i stabilno funkcionisanje sektora na čijem je čelu“.

Oni su poručili da biti lider tima ne znači stajati iznad drugih i boriti se za privilegije i moć.

„Već biti uzor u odbrani onoga što je ispravno, bez obzira na ličnu političku cijenu“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuju poslanici Boris Bogdanović, Zdenka Popović, Anđela Vojinović, Nikola Rovčanin, Albin Ćeman, Momčilo Leković i Duško Stjepović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije