fbpx
NaslovnicaCrna GoraKljučni cilj ulazak u EU do kraja mandata naredne vlade

Ključni cilj ulazak u EU do kraja mandata naredne vlade

Podgorica, (MINA) – Ključni cilj Socijaldemokratske partije (SDP) je da Crna Gora do kraja mandata naredne vlade okonča pregovarački proces i postane članica Evropske unije (EU), poručio je generalni sekretar te partije i kandidat za poslanika Ivan Vujović.

On je kazao da će SDP, kao jedina partija koja ima trodecenijski kontinuitet zalaganja za EU, usmjeriti svu svoju političku energiju da do tog cilja dođe.

Prema riječima Vujovića, Crna Gora gubi milijarde EUR pomoći iz evropskih fondova zbog blokiranja integracionog puta.

“To znači manje novca za razvoj, slabiji životni standard, slabije zdravstvo, školstvo, manje razvijenu poljoprivredu, manje šansi za mlade”, naveo je Vujović.

On je kazao da su prethodna vlast korupcijom, a nova služeći tuđim interesima, doveli do toga da je potpuno zaustavljen EU put Crne Gore.

“Ovih dana stižu ocjene iz Brisela da nas mogu prestići ratom razorena Ukrajina i Moldavija. Nakon ovog posrtanja jasan je plan za budućnost”, rekao je Vujović.

Kako je istakao, sa antievropskim snagama i antievropskom politikom ne može biti pomaka naprijed ka završetku pregovora sa EU.

Vujović je ocijenio da su rješavanje institucionalna blokade, korjenite reforme i jačanje vladavine prava, te borba protiv korupcije i kriminala, ključni zadaci koje stoje pred Crnom Gorom.

“Ovo moraju biti prvi koraci nove vlasti jer put ka EU nema alternative”, zaključio je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije