fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKliničkom centru doniran stacionarni inkubator

Kliničkom centru doniran stacionarni inkubator

 

Podgorica, (MINA) – Predstavnici NLB Banke i Lovćen osiguranja uručili su danas Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) stacionarni inkubator za bebe, vrijedan 16 hiljada EUR.

Iz KCCG su kazali da će, pored postojećih inkubatora sa kojima raspolaže Odjeljenje za terminsku novorođenčad, ova donacija dodatno olakšati zaposlenima zbrinjavanje ugroženih i prijevremeno rođenih beba.

„Inkubator je rezultat donacija dvije kompanije, ali i velikog broja novčanih priloga zaposlenih i klijenata NLB Banke i Lovćen osiguranja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je akcija za nabavku inkubatora sprovedena u okviru NLB Royal Cup turnira, na kojem su NLB Banka i Lovćen osiguranje organizovali humanitarni teniski meč „Zajedno za velike pobjede“ u svrhu prikupljanja novca za nabavku inkubatora.

„Na projektu su vrijedno radili zaposleni iz obje kompanije, a klijenti su se u velikom broju odazvali svojim novčanim prilozima“, kazali su iz KCCG.

Direktor te zdravstvene ustanove Jevto Eraković zahvalio se na donaciji NLB Banci i Lovćen osiguranju, kao i svim prijateljima i partnerima koji su učestvovali u toj humanitarnoj akciji.

„Naši donatori rado su se odazvali i ovaj put na poziv da obezbijede vrijednu donaciju u vidu inkubatora, koji će koristiti naši najmlađi pacijenti i koji će omogućiti njihovo uspješno odrastanje i prevazilaženje prvih zdravstvenih problema“, kazao je Eraković.

On je naveo da su uspješne kompanije koje dolaze iz Slovenije potvrda uspješne saradnje KCCG sa Kliničkim centrom Ljubljana.

„Veliki broj naših doktora nalazi se u Ljubljani na edukaciji, i ovakav način podrške od slovenačkih kompanija u Crnoj Gori još jedan je primjer lijepe i dobre relacije između dvije države“, rekao je Eraković.

Prema njegovim riječima, donacija je podstakla i druge subjekte, pa je započeta rekonstrukcija Akušerskog odjeljenja, tako da će, kako je naveo, buduće porodilje imati najsavremenije uslove tokom boravka u KCCG.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Ivan Đukić, kazao je da o značaju donacije najbolje govori podatak da se u Porodilištu KCCG obavi preko tri hiljade porođaja na godišnjem nivou, kao i da se za sve rizične trudnoće iz cijele Crne Gore završavaju porođaji u njihovoj ustanovi.

Đukić je istakao da je bitna podrška bebama u prvim satima nakon porođaja.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, pojasnio da je inkubator neophodan u svim visoko rizičnim trudnoćama i komplikovanim porođajima.

Kako je kazao, činjenica da je briga o majci i njenoj bebi prioritet svake države, dovoljno govori o važnosti donacije.

Izvršni direktor Lovćen osiguranja, Matjaž Božić, rekao je da je donacija prilika da dva velika privredna subjekta partnerski pokažu odnos prema društvenoj odgovornosti.

„Vjerujem da ćemo svojim primjerom podstaći i druge pojedince i kompanije da se odnose sa pažnjom i posvećenošću prema lokalnoj zajednici“, rekao je Božič.

Izvršni direktor NLB Banke Marko Popović kazao je da ovakvim aktivnostima šalju dobru poruku javnosti.

„Da sa malo truda i rada i uz mali doprinos svakog pojedinca i kompanije, zajedno možemo postići velike stvari i pružiti pomoć i podršku onima kojima je najpotrebnija“, kazao je Popović

Najčitanije

pokret evropa sad, budva, izbori, koalicija, slobodni građani, nova budva, predrag zenović

Koalicija oko PES-a predala listu za izbore u Budvi

Podgorica, (MINA) – Koalicija okupljena oko Pokreta Evropa sad (PES) predala je budvanskoj Opštinskoj...