fbpx
NaslovnicaCrna GoraKipar će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Kipar će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Crna Gora može da računa na podršku Kipra u daljem integracionom procesu, poručeno je na sastanku premijera Dritana Abazovića sa ministrom vanjskih poslova Kipra Konstantinosom Kombosom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, Abazović i Kombos su, na sastanku na marginama zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarali o unapređenu bilateralne saradnje i razmjeni iskustava u oblasti turizma, kao i saradnji u procesu evropskih integracija.

„U tom kontekstu, Kombos je istakao da Crna Gora može računati na podršku Kipra u daljem integracionom procesu“, kaže se u saopštenju.

Abazović je naveo da je zadovoljan tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima Crne Gore i Kipra, koji, kako je dodao, imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa.

On je zahvalio na dosadašnjoj podršci procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU) i rekao da očekuje da podrška Kipra, kako politička, tako i ekspertska, neće izostati ni u narednom periodu.

Abazović je ocijenio da potpisani Memorandum o razumijevanju između vlada Crne Gore i Kipra iz 2012. godine pruža pravni okvir za saradnju u nizu sektora važnih za evropski put naše države.

„Crna Gora ostvaruje veoma kvalitetnu saradnju sa Kiprom na nivou resora unutrašnjih poslova, posebno kroz učešće u zajedničkim EU projektima, s tim da smo posebno zainteresovani za jačanje bilateralne policijske saradnje“, naglasio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Dvosatna manifestacija umjesto tradicionalne šetnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindkata (USSCG) sjutra će, umjesto tradicionalnom šetnjom, Međunarodni praznik...