fbpx
NaslovnicaCrna GoraKatnić: Nijesu ispunjeni uslovi da idem u penziju

Katnić: Nijesu ispunjeni uslovi da idem u penziju

Podgorica, (MINA) – Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da nijesu ispunjeni uslovi za njegov odlazak u penziju, navodeći da bi se tome najviše obradovali kriminalci.

On je to rekao u parlamentu, nakon što je poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao da Katnić 12. juna odlazi sa funkcije glavnog specijalnog tužioca.

“Mogu svečano da obavijestim javnost u Crnoj Gori da će se krupni korak u oslobađanju institucija desiti za nekoliko dana, kada 12. juna pratimo sa funkcije Milivoja Katnića“, rekao je Radunović, prenosi portal RTCG.

Katnić je, reagujući na navode Radunovića, rekao da svoje obaveze ispunjava, a svoje pravo koristi kako hoće i gdje hoće.

„Moje pravo da sam stekao uslove za starosnu penziju pretvoreno je u obavezu. Jasna je bila Venecijanska komisija da mi se mora garantovati mandat, međutim i pored toga nijesu ispunjeni uslovi”, naveo je Katnić.

On je kazao da neki poslanici ne razumiju penzijski i staž osiguranja.

“Ja imam 36 godina staža i 64 godine, imam pravo da radim do 66. Ovo smanjivanje za beneficirani radni staž da bi taj staž mogao postati staž osiguranja, on kao takav mora biti predviđen zakonom kao obavezan, mora biti plaćen“, rekao je Katnić.

On je istakao da njemu nije plaćen nijedan cent za to osiguranje.

„Gospoda misli da ja odem sa 36 godina i da mi penzija bude mnogo manja, dakle, nijesu ispunjeni uslovi. Ovo što vjeruju da su mi doskočili”, dodao je Katnić.

Radunović je odgovorio da Katnića niko ne tjera u penziju, već to, kako dodaje, predviđa zakon.

“Kada se ispune uslovi za ostvarivanje prava na starosnu penziju, ti su se uslovi stekli i nadležni treba da preduzmu korake”, kazao je Radunović i dodao da je za DF ta priča završena.

Najčitanije

Crnogorske odbojkašice bolje i od Gruzije

Podgorica, (MINA) - Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Podgorici selekciju...