fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanović: UNDP važan i dugogodišnji partner Crne Gore u reformama

Ivanović: UNDP važan i dugogodišnji partner Crne Gore u reformama

Podgorica, (MINA) – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je važan i dugogodišnji partner Crne Gore u reformama i realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Ivanović se sastao danas sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom.

„UNDP je važan i dugogodišnji partner Crne Gore u reformama i realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, a podrška koju pruža sveukupnom društvenom napretku, sprovođenju ključnih nacionalnih politika i ispunjavanju ciljeva održivog razvoja od vitalnog je značaja“, ocijenio je Ivanović.

On je zahvalio na doprinosu UNDP-a sprovođenju reformskih i strateški važnih politika, koje istovremeno doprinose ispunjavanju ciljeva održivog razvoja i obaveza iz evropske agende.

Ivanović je naglasio da će, pored evropske integracije, aktivnog i kredibilnog NATO članstva i daljeg razvoja dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, u fokusu nove Vlade biti i jačanje učešća u multilateralnim forumima.

Paniklova je rekla da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom UNDP-a sa Crnom Gorom.

Ona je poručila da će UNDP nastaviti da bude pouzdan partner u realizaciji projekata koji doprinose ispunjavanju Agende 2030.

Prioritet zajedničkih projekata je, kako je navela Paniklova, da budu komplementarni sa procesom evropske integracije Crne Gore.

„Želimo da damo doprinos održivom razvoju i podršku u brojnim oblastima institucionalne reforme, kao što su digitalizacija, zelena ekonomija, socijalna zaštita i politike rodne ravnopravnosti“, kazala je Paniklova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radulović: Radimo puteve u svakom kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi