fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanić: Veliki motiv za dokazovanje protiv Engleske

Ivanić: Veliki motiv za dokazovanje protiv Engleske

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore ima veliki motiv da se dokaže protiv Engleske, kazao je vezista Mirko Ivanić.

On je istakao da je ekipa već zaboravila meč u Sofiji i da se okrenula duelu sa Engleskom, u ponedjeljak pod Goricom.

“Fudbal ne zna za juče, sada je na redu Engleska. Imamo veliki motiv da se dokažemo protiv Engleza, bez obzira na to što smo razočarani rezultatom u Sofiji. Nemamo pravo na izgovore”, rekao je Ivanić.

On je kazao da mu je žao što je u Sofiji propustio dvije dobre šanse.

“Nijesam dao gol i šta bih rekao? Imao sam dvije dobre šanse, žao mi je što nisam pogodio. Prije svega, žao mi je što nismo pobijedili. Da jesmo, sve bi bilo drugačije”, istakao je Ivanić.

On je, komentarišući nepostojeći penal u Sofiji, kazao da je crnogorska reprezentacija pobijedila lakše bi podnijela grešku sudije.

“Ovako je sve drugačije. Mogu samo da kažem – sramota. I mi smo krivi, da smo ranije dali drugi gol… Ovako je ta sudijska greška bila neka vrsta kazne za naše promašaje”, rekao Ivanić.

On je naglasio da je Engleska ubjedljivom pobjedom protiv Češke pokazala klasu I pokazala da je veliki favorit.

“Znali smo i prije početka kvalifikacija da je Engleska prvi favorit i nije nikakvo iznenađenje što je već na startu pokazala snagu i savladala Češku. Vjerujem da ćemo se boriti za drugo mjesto i svaki bod je važan. Zato i ostaje žal što smo u Sofiji izgubili dva. Vrijeme ne možemo da vratimo, a protiv Engleske bi i remi bio dobar”, zaključio je Ivanić.

Član stručnog štaba Miodrag Džudović kazao je da jedva čeka uvođenje VAR tehnologije i u kvalifikacijama, navodeći da će tada nepravde biti gotovo nemoguće.

“Dogodila se fudbalska nepravda, ali mi smo na to navikli. Bilo je toga i u Ligi nacija na našu štetu, ali i ranije. Tu smo jednostavno nemoćni, sve što možemo da uradimo je da ne damo naredni put povod da se pogriješi. Ostaje da radimo i trpimo dok se ne uvede VAR tehnologija. Onda će biti mnogo manje nepravde”, kazao je Džudović.

On je naglasio da će Crna Gora I protiv Engleske imati šta da ponude.

“Engleska je reprezentacija u usponu, igrački i rezultatski. Dokazala je to na Svjetskom prvenstvu, onda i u Ligi nacija. Promijenila je stil igre, sada je mnogo brža, u pitanju je moderna reprezentacija. Njeni igrači su mladi, perspektivni, ali i mi imamo šta da ponudimo”, rekao je Džudović.

On je saopštio da su šanse da Stefan Savić zaigra sve veće.

“Savić je sa nama, trenira. Oporavak ide kako treba. Ne smijem da kažem da li je realno da igra, to je na selektoru da odluči”, istakao je Džudović.

Najčitanije