fbpx
NaslovnicaCrna GoraIspunjen glavni prioritet SNP-a

Ispunjen glavni prioritet SNP-a

Podgorica, (MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP) je, nakon niza problema i pokušaja opstrukcije, ispunila svoj glavni prioritet postavljen prilikom ulaska u 43. Vladu, saopštili su iz te stranke i dodali da očekuju da će započeti nova era u odnosima između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Iz SNP-a su kazali da su zadovoljni što je danas potpisan Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC.

“Nakon niza problema i pokušaja opstrukcije realizacije tog cilja, SNP sa ponosom ističe da smo ispunili svoj glavni prioritet koji smo postavili prilikom ulaska u 43. Vladu”, navodi se u saopštenju.

SNP je, kako su rekli iz te stranke, na ovaj način ispunila obećanje koje je dao svim vjernicima SPC u Crnoj Gori, kao i njihovim biračima.

Iz te partije su naveli da su još jednom pokazali i dokazali da drže do date riječi i da nikad nijesu iznevjerili građane.

“Očekujemo da će sada započeti nova era u odnosima između države Crne Gore i SPC, i da ćemo, rješavanjem tog važnog pitanja, moći da se okrenemo i drugim prioritetima koji stoje pred Crnom Gorom”, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su zahvalili premijeru Dritanu Abazoviću na, kako su naveli, odlučnosti i istrajnosti da to pitanje privede kraju, kao i patrijarhu SPC Porfiriju i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju na maksimalnom doprinosu i konstruktivnim i dobronamjernim sugestijama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije