fbpx
NaslovnicaCrna GoraInspekcije pojačale kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Inspekcije pojačale kontrole poštovanja epidemioloških mjera


Podgorica, (MINA) – Nadležni inspekcijski organi na državnom i lokalnom nivou protekla četiri dana pojačali su kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, konstatovao je danas Operativni štab za inspekcijske poslove Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

U saopštenju Vlade nakon sjednice Operativnog štaba, navodi se da to potvrđuje i činjenica da je samo u protekla tri dana u Podgorici obavljeno više od 150 inspekcijskih kontrola u kojima je izrečeno više od 20 hiljada EUR novčanih kazni.

Na sjednici je zaključeno da posebnu pažnju treba usmjeriti na opštine Berane i Nikšić i Podgoricu jer te tri sredine u ovom trenutku predstavljaju najveći epidemiološki izazov.

Iz Vlade su kazali da su inspekcijske kontrole pokazale visok stepen poštovanja epidemioloških mjera u institucijama i privrednim subjektima, da je poboljšan nivo poštovanja mjera u sredstvima javnog saobraćaj i da je nedopustivo nizak nivo poštovanja mjera na otvorenom i u ugostiteljskim objektima.

“U petak, subotu i nedjelju je širom Crne Gore izvršeno 445 kontrola poštovanja epidemioloških mjera u turizmu i ugostiteljstvu. Izdati su prekršajni nalozi u visini od 23,2 hiljade EUR”, rekli su iz Vlade.

Oni su naveli da je proteklih sedam dana kontrolisano stotinu vozila koja obavljaju međugradski i međunarodni prevoz kao i prevoz zaposlenih.

“Devet vozača je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera kažnjeno. Iznos izrečenih kazni je 900 EUR”, navode iz Vlade.

Kako su kazali, ponovljena je potpuna spremnost svih nadležnih inspekcija sa državnog nivoa na dalje pojačano djelovanje u skladu sa odlukom NKT-a, i iskazano očekivanje snažne podrške sa lokalnog nivoa.

Najčitanije

Olimpijski karavan krenuo sa Cetinja

Podgorica, (MINA) - Osnovna namjera Olimpijskog karavana je da proširi olimpijski duh i pokret...